---
Deelnemers op dit moment
Over 1GOAL

Nog steeds kunnen wereldwijd 72 miljoen kinderen niet naar school. Zij missen de kans om leraar te worden, arts, advocaat of journalist. Om een ambacht te leren. Om kranten en boeken te kunnen lezen. Om handig de weg te vinden in de maatschappij.

Dat hoeft niet zo te zijn. Onderwijs voor iedereen is haalbaar als wereldleiders daarvoor kiezen!

1GOAL roept iedereen ter wereld op zijn steun te betuigen aan het belang van goed onderwijs. Onderwijs is de meest effectieve investering in de strijd tegen armoede. Met onderwijs krijgen mensen de kans zich te ontplooien en een inkomen te verdienen. Dankzij onderwijs kunnen mensen meedoen aan economische, sociale en politieke ontwikkeling. Onderwijs is een mensenrecht.

Vooral in Afrika kunnen veel kinderen nog niet naar school. In 2010 wordt het WK Voetbal voor het eerst op dit continent gehouden. De FIFA ondersteunt 1GOAL van harte en stelt het komende WK geheel in het teken van 1GOAL.

1GOAL brengt voetballers en voetbalfans, politici, Bekende Nederlanders en gewone burgers bij elkaar voor één doel: Onderwijs voor Iedereen.

Sluit je aan bij 1GOAL. Laat het WK Voetbal 2010 de wereld veranderen voor 72 miljoen kinderen.

Achtergrond

Al in 1948 is in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgenomen dat iedereen het recht heeft op onderwijs. Na meer dan 60 jaar is dat nog steeds voor veel mensen geen werkelijkheid.

Om armoede, honger en ziekte in de wereld terug te dringen, hebben 189 regeringen in het jaar 2000 de Millenniumdoelen ondertekend: acht concrete doelen die in 2015 behaald moeten zijn. Een daarvan is basisonderwijs voor alle jongens en meisjes. Daarnaast hebben 164 landen beloofd om in 2015 Onderwijs voor Iedereen te hebben bereikt: Education for All.

Sindsdien is er veel verbeterd. Sinds 2000 konden 40 miljoen kinderen extra naar school.

Maar het gaat niet snel genoeg. En door de wereldwijde economische recessie nemen de inspanningen af.

1GOAL roept wereldleiders op hun beloftes na te komen om te investeren in goed onderwijs.

1GOAL wordt gedragen door de Global Campaign for Education, de internationale bond voor onderwijs. De GCE is in circa 200 landen actief, ook in Nederland.

Meer informatie op www.globalcampaignforeducation.nl

Op 6 oktober 2009 is 1GOAL van start gegaan met een internationaal evenement. Via satellietverbinding spraken diverse wereldleiders zich uit voor 1GOAL: President van Zuid-Afrika Jacob Zuma, H.M. Koningin Rania Al-Abdullah van Jordanië, President van Ghana John Atta Mills, Minister-president van Groot-Brittannië Gordon Brown, President van Spanje Jose Luis Rodriguez Zapatero, Minister-president van Nederland Jan-Peter Balkenende, Minister-president van Australië Kevin Rudd, Staatssecretaris van de Verenigde Staten Hillary Clinton, Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, voorzitter van de FIFA Sepp Blatter

Inmiddels hebben meer dan 100 bekende voetballers, Vips en wereldleiders hun handtekening gezet voor 1GOAL.

Sluit je ook aan bij 1GOAL

Door uw naam te zetten voor 1GOAL doet u mee met de wereldwijde petitie die regeringsleiders aanspoort om ervoor te zorgen dat in 2015 iedereen naar school kan.

1GOAL zal de miljoenen steunbetuigingen aanbieden aan de regeringsleiders tijdens de Vergadering van de Verenigde Naties over de Millenniumdoelen in september 2010.

1GOAL – Ieder kind naar school!
1GOAL zet het WK 2010 in om de wereld te veranderen.1GOAL brengt voetballers en fans, organisaties en bedrijven, burgers, en BN'ers samen. Gezamenlijk roepen we regeringsleiders op ervoor te zorgen dat in 2015 72 miljoen kinderen naar school kunnen.